navigateleft
Terug naar alle Nieuws & Insights

Legionellapreventie: van een vast ritme naar een algoritme

Bij dit thema gaat het over:
Wet-en regelgeving
Advies of informatie nodig
over jouw gebouw?
Mail ons gerust

Doorgaans kennen servicemonteurs een afgesproken cyclus voor het nalopen en spoelen van tappunten. Dat kan efficiënter.

Hoe zorg je ervoor dat gasten en gebruikers van jouw gebouw veilig het water uit de drinkwaterinstallatie kunnen gebruiken? Sinds de wet- en regelgeving voor drinkwater en legionella in 2011 is aangepast en vervangen, is er een vastgestelde cyclus voor het afnemen van watermonsters voor onderzoek in laboratoria. Doorgaans verzorgen servicemonteurs – als preventieve maatregel – het nalopen en spoelen van tappunten eveneens in een afgesproken cyclus.

Dat kan efficiënter is onze overtuiging. Henk Dijkhorst, implementatiemanager van BAM FM: ‘Als we de temperatuur en doorstroming van waterleidingen meten en analyseren, kunnen we bepalen welke tappunten voldoende gebruikt zijn en waar aanvullend spoelen nodig is’.

Dit doen we door de sensordata realtime te analyseren met slimme algoritmes. We willen ervoor zorgen dat we spoelen waar dat nodig is, maar ook dat we niet niet onnodig water verspillen. Verder kunnen we de data ook gebruiken om beter eventuele risico’s inzichtelijk te krijgen en hiervoor passend advies te geven. Bijvoorbeeld over het efficiënter en effectiever inplannen van spoelrondes.

Op dit moment testen we de werking van legionella-sensors. Vanzelfsprekend willen we deze sensors en data ook ontsluiten via Uptoday. Zo vereenvoudigt onze digitale oplossing voor legionellapreventie ook de wettelijk vereiste administratie zoals het logboek.

Deze post delen?

Wat je misschien ook interessant vindt

Betrouwbare assetdata en professioneel assetmanagement

Ruimtemanagement is
weer super actueel

Naar archief
navigateright
Close

Informeer mij

Samen oplossingen vinden waar iedereen blij van wordt.
Bedankt! Je e-mailadres is verstuurd
Er is iets fout gegaan. Probeer het nog eens
Lees ons privacybeleid
navigateright
home